Om oss

Efter att i många år ha arbetat inom barnkonfektion insåg jag att jag ville ha ett större fokus på ekologiska produkter för barn. Jag har alltid varit engagerad och intresserad av människor och deras beslut kring köp. Det är få förunnat att få vara med i ledet att påverka i positiv riktning och ge goda råd. Det är viktigt för mig att märken har en historia att berätta, samt någon form av ett positivt budskap.

I dag finns det en helt annan medvetenhet kring barnkläder än tidigare. Viktigare än någonsin är plaggens kvalitet. Dagens föräldrar satsar på mjuka, sköna bomullsplagg eller bambu, och gärna ekologiska plagg som är GOTS-certifierade (Global Organic Textile Standard (GOTS) är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. GOTS syftar till att underlätta för konsumenten att välja textilprodukter där ett helhetsperspektiv tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan. Kedjan innefattar flera steg; odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget.)

Det är viktigt för både föräldrarna och mig att bidra till en bättre miljö och stödja de företag som säljer ekologiska produkter. I samband med detta säkerställer vi att barn inte får i sig gifter; en tröja med ett tryck på framsidan kan innehålla gifter om den inte är ekologisk.

Kunder i dag är mer intresserade av och är mer medvetna om vad deras barn har på sig. Därför har jag valt att belysa ett flertal märken som är ekologiska, allt från kläder, filtar, nappar och inneskor till gosedjur. Det är ett nöje att få presentera dessa fina genomtänkta plagg och presentartiklar som är bra för barn ur ett miljöperspektiv.

Trenden bland barnkläder har, liksom mycket annat, ändrats de senaste åren. Återigen syns milda pastellfärger i såväl kläder som inredning till barn. Svart- och vita kläder som för flera år sedan var uteslutet att klä barn i, har i dag har blivit en stor trend bland unga mammor. Som vi alla vet betyder inte det att alla söker det som är trendigt just nu.

Efter många år i branschen ser jag en frammarsch av färgstarka, glada kläder som skapar en varm och trivsam känsla samt sobra kläder som skapar en elegant och mild känsla. Kombinationen och variationen gör det enklare att finna något som passar alla. Viktigt för mig är att alla blir nöjda.

Om det är ekologiskt, och mjukt och skönt för barnet, är det ett vinnande koncept för alla oavsett ålder, kön eller trend, och för mig är det en oerhörd glädje att få vara just den personen som erbjuder allt. Även det söta babyblå till pojk och babyrosa till flicka. Alla får vara precis som de är, med eller utan färg!

Välkomna in i butiken!

Annika Teklic